Sök jobb med ChatGTP

Chat GPT kom in i våra liv med dunder och brak. Åsikterna om dess funktion är delade med både beundrare och skeptiker. Helt klart är dock att AI kommer underlätta vårt sätt att söka och hitta jobb framöver och här kommer förmodligen ChatGPT ligga i framkant.

Vi blev nyfikna och testade att söka jobb med hjälp av Chat GPT och passade på att ställa frågan: Hur kan jag använda Chat GPT för att söka nytt jobb?

Vi blev, som så många andra, förvånande över hur effektiv och informativ ChatGPT är. De flesta tipsen vi fick från chatten är sådan som vi känner till sen tidigare, det som däremot var nytt är att ChatGPT kan användas som en jobbcoach. Hur bra? Här nedan sammanställer vi hur du kan använda ChatGPT för ditt jobbsökande.

 1. Skriva nytt CV
  Du kan be ChatGPT om råd och feedback angående ditt CV och personliga brev. Där till kan du ge information om din arbetslivserfarenhet, utbildning och dina färdigheter så kan ChatGPT strukturera och formulera en professionell meritförteckning.
 2. Hjälp att hitta jobben du vill söka
  Om du behöver tips om vart du kan hitta lediga jobb inom din bransch eller om effektiva sätt att söka jobb, kan du fråga ChatGPT hur du ska maximera dina möjligheter att hitta relevanta jobb.
 3. Intervjuförberedelser
  Du kan ställa vanligt förekommande intervjufrågor till ChatGPT som svarar med exempel på hur du kan svara på intervjufrågorna på ett övertygande sätt. Du kan också få råd om hur du kan förbereda dig inför en intervju och vilka frågor du bör ställa din företaget som ska intervjua dig.
 4. Karriärrådgivning
  Du kan få karriärrådgivning! Om du funderar på olika karriärmöjligheter eller om du har frågor om en specifik bransch kan ChatGPT ge dig allmän information och vägledning för att hjälpa dig att fatta beslut baserade på fakta om din karriär.
 5. Kompetensutveckling
  Vill du ha hjälp att hitta en kurs eller en utbildning som utvecklar dina färdigheter? Fråga ChatGPT. Chatten föreslår utbildningar och kurser baserat på dina intressen och mål.

Fantastiskt att få hjälp med bland annat intervjuträning! Det är för många den mest knepiga delen av rekryteringsprocessen. Här kan du träna på svåra intervjufrågor och därtill få tips på bästa svaren. Vi ser fram emot att följa utveckling av JobTech och hur jobbsökandet kan optimeras. 

Fler nyheter

Inkluderingen av långtidsarbetslösa är idag en av de största utmaningarna på arbetsmarknaden. Inte bara för att målgruppen är långt ifrån homogen, men framförallt för att arbetslösheten för långtidsarbetslösa tenderar att öka trots att den generella arbetslösheten sjunker.
Nu höjs arbetsgivaravgiften för ungdomar mellan 19 och 23 år. Från första april i år gäller samma arbetsgivaravgift som för gemene man, nämligen 31,42%.